Vispipuuroa viinimarjoista

En ollut lapsena kova puuron syöjä, mutta nyt vanhemmiten se on alkanut maistumaan! Teen puuroa milloin kattilassa, mikrossa tai tuorepuuro muodossa ja toisinaan taas on kiva kokeilla jotain uuttakin. Pyörittelin mielessäni, että mitä tekisin viinimarjoista, kun tänäkin vuonna satoa on tullut enemmän kuin omiin tarpeisiin. Kaverikin kävi jo niitä poimimassa, mutta aina vaan marjoja roikkuu pensaissa. Nettisurffailun tuloksena keksin hyödyntää viimeiset marjat puuroon ja keittelin eräänä iltana aamupalalle vispipuuroa. Kyllä muuten maistui (melkein) kaikille!  Nuorimmainen ei jostain syystä tällä kertaa innostunut, vaikka muuten onkin happamien ruokien ystävä..

Viinimarjoja
Punaista, mustaa ja valkoista herukkaa.

Vispipuuro

1,5 litraa vettä
7 dl marjoja
1-1,5 dl sokeria (laitoin 1,5 dl, mutta olisi kyllä tuo 1 dl riittänyt, niin olisi ollut happamampaa)
3 dl kauramannasuurimoita (huom. ei vatkaudu niin kuohkeaksi kuin tavalliset suurimot)

Keitä vettä, sokeria ja marjoja kymmenisen minuuttia. Siivilöi marjat pois ja kiehauta neste uudelleen. Lisää suurimot nesteeseen ja sekoita hyvin. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia, koko ajan sekoittaen. Jäähdytä seos esim. täyttämällä tiskiallas kylmällä vedellä. Vatkaa jäähtynyt seos kuohkeaksi ja tarjoile maidon ja sokerin kanssa. Annoksesta riittää nautittavaa moneksi kerraksi 🙂

Vispipuuroa maidolla
Vispipuuro ja maito ne yhteen sopii.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s