Tunnelmia laiturilta

Istahdan laiturin rappusille ja imen sisääni lomamaisemani äänet, tuoksut, koko kesäisen tunnelman. Laineet liplattavat verkkaisesti rantaan, veneet kelluvat laiturissa ja huojuvat hieman aallokossa, lits läts kuuluu satunnaisesti, kun isompi aalto osuu jomman kumman veneen kylkeen.

Tuuli humisee männikössä, heiluttaa hiuksiani ja viilentää auringon luomaa illuusiota lämpöisestä päivästä. Kärpänen tulee pörisemään korvani viereen ja poistuu paikalta yhtä yllättäen kuin siihen tulikin. Kauempana horisontissa näen kuinka purjevene lipuu eteenpäin arvokkaasti ja rauhallisesti.

Parin metrin päässä istumapaikastani lokki syöksyy veteen ja noukkii sieltä saaliin mukaansa. Korkealla männyn latvassa varikset rääkyvät viedessään ruokaa poikasilleen ja jotkut pienemmät linnut visertävät ja sirkuttavat, kenties toisilleen päivän kuulumisia kertoen.

Havahdun tähän hetkeen ja pohdin, että syttyiköhän sauna ja heräsiköhän nuorimmainen jo päiväuniltaan. Nousen maisemapaikaltani ja huomaan, että toinen reiteni ehti puutumaan rappusen terävää reunaa vasten. Aika juoksee huomaamatta, kun on syvällä ajatuksissaan..

Rauhallista juhannusta!Lomamaisemani

Lomamaisemani
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s