Roomaa ristiin ja rastiin

Olen yhä yhteydessä ystävääni vaihto-opiskeluajalta 14 vuoden takaa (onko siitä jo niin kauan!?) ja koitamme tavata jossain päin maailmaa kerran vuodessa. Viime vuonna kävin tapaamassa häntä helteisessä Dubaissa, mutta tänä vuonna päädyimme Roomaan. Hänen työpaikkansa sijaitsee nykyään Bulgarian vuoristossa, mutta laskettelukeskus toukokuussa ei tällä kertaa houkutellut. Rooma oli meille molemmille uusi tuttavuus ja molemmat taisimme kaupunkiin hieman rakastua!

Matkustin Roomaan keskiviikkona Finnairin aamulennolla ja palasin lauantaina puolilta öin, jotta ehdin kotiin viettämään äitienpäivää. Neljässä päivässä ehdimme näkemään Roomasta paljon, vaikka emme pitäneet mitenkään erityisen tiukkaa aikataulua nähtävyyksien kanssa. Suunnitelmana oli pikemminkin kävellä rauhassa, ihastella nähtävyyksiä ja pysähdellä aina sopivin välimatkoin proseccolle, jäätelölle tai pizzalle. Aivan parasta näin äiti-ihmisenä, kun sai pitää huolta ihan vaan itsestään ja omasta nälkäisyydestään!

Rooman Fiumicino lentokentältä pääsee keskustaan junalla, bussilla tai takseilla, mutta mieheni päätti hemmotella minua ja tilasi Blacklanen kuljettajan minua kentälle vastaan! Ei tarvinnut murehtia matkalaukun raahaamisesta tai muustakaan, kun kuljettaja oli heti aulassa vastassa kyltin kanssa. Pääsin tilavan auton takapenkille nautiskelemaan kentältä ostamastani lämpimästä voileivästä ja cappucinosta, luksusta!

Espanjalaiset portaat
Espanjalaiset portaat.
Perinteinen paperinen kartta
Rooman keskusta perinteisellä paperikartalla.
Kaunis rapistunut rakennus
Rappioromantiikkaa.

Ensimmäisenä päivänä ehdin kuljeskelemaan, ennen ystäväni saapumista, jo pitkät matkat ja näkemään Espanjalaiset portaat ja paljon kauniita vanhoja rakennuksia. Iltapäivällä, kun ystäväni oli saapunut ja minä olin käynyt pikaiseen suihkussa, suuntasimme Colosseumille, Palatinolle ja Foro Romanolle eli muinaista Roomaa katsomaan. Colosseumin suuri koko teki vaikutuksen, voi vaan kuvitella millainen tunnelma siellä on ollut esityspäivinä, kun villieläimet ovat olleet areenalla ja ihmisparat ovat juosseet niitä karkuun!

Colosseum
Colosseum iltapäivän paahteessa.

Muinaisen Rooman jäänteet oli erikoisen, hiljainen ja rauhoittava paikka, vaikka se sijaitseekin keskellä Roomaa. Liikenteen äänet eivät sinne juuri kuuluneet ja ilmeisesti vierailuaika myöhään iltapäivällä oli sopiva, sillä turisteja ei ollut liian paljon.

Foro Romano
Foro Romano.

Seuraavan päivän aloitimme Vatikaanista ja Pietarinkirkosta (San Pietro). Oli vaikuttavaa nähdä Pietarinaukio, joka on niin usein ollut televisiossa täynnä ihmisiä! Ja olihan niitä turisteja nytkin liikenteessä, mutta ei aivan aukion täydeltä. Pietarinkirkko oli vaikuttavan suuri ja kullassa sekä timanteissa ei oltu säästelty. Näin luterilaisena minua tosin aina alkaa ärsyttämään se, että miksi se kaikki mammona on pitänyt käyttää kirkon koristeluun eikä johonkin muuhun hyödyllisempään. Mutta ehdottomasti kuitenkin näkemisen arvoinen kirkko kaikessa mahtipontisuudessaan!

Vatikaanin pylväitä
Pylväitä Pietarinaukion reunalta.
Pietarinkirkko ja -aukio
San Pietro.
Pietarinkirkkoa
Pietarinkirkon sisällä kultaa oli joka puolella.

Vatikaanista suuntasimme kohti Trasteveren kaupunginosaa mahat kurnien. Melko pian löysimmekin mukavan paikan, jossa palvelu oli hitaan puoleista, mutta ruoka erinomaista! Trastevere oli kaunis ja kuvauksellinen, mutta turisteja ja hälyä oli niin paljon, että päätimme paeta rauhallisemmille vesille.

Trasteveresta
Erityisesti oranssit rakennukset olivat tällä matkalla mieleeni.

Trasteveresta postilaatikko

Ylitimme joen Isola Tiberina -saaren kohdalta ja suuntasimme kohti Pantheonia. Jono Pantheoniin oli kuitenkin niin pitkä, että päätimme ihastella rakennusta vain ulkoapäin ja käyttää mielummin jonottamiseen kuluneen ajan lasillisten nauttimiseen Piazza Navonalla. Mikä olisikaan mukavampaa kuin kaunis aurinkoinen sää, hyvä ystävä ja lasillinen Fresitan-tyyppistä kuohuvaa!

Seuraavana päivänä shoppailimme Via Cola di Rienzolla sekä Via del Corsolla. Roomalaiset ovat tyylikkäitä ja kannattaakin lähteä liikenteeseen paremmissa vaatteissa, ettei tunne itseään vallan nukkavieruksi! Sekä naiset että miehet ovat hienosti, mutta mukavasti pukeutuneita, lyhyesti kuvailtuna yksinkertaisesti tyylikkäitä. Mieli olisi tehnyt napsia kuvia roomalaisistakin, kaikkien rakennusten ja nähtävyyksien lisäksi! Shoppailun lomassa kävimme pikaiseen tarkastamassa Fontana di Trevin (kaunis, mutta kamala määrä ihmisiä) ja Piazza del Popolon (iso aukio).

Fontana di Trevi
Fontana di Trevi.

Jotta näimme mahdollisimman paljon Roomasta kävelimme P-A-L-J-O-N. Aamupäivisin tilasimme Uberin ja matkasimme kauemmas ja kävelimme sieltä nähtävyyksien kautta kohti hotellia. Hotellimme sijaitsi Via Vittorio Venetolla, joka oli varsin ihanteellinen sijainti nähtävyyksien ja ravintoloiden kannalta! Ruoka on Roomassa, kuten muuallakin Italiassa yksinkertaista ja hyvää! Voit lukea lisää ruokakokemuksistani Roomassa täältä.

Lounaalta näköala
Näkymä eräästä lounasravintolastamme.

Vinkkejä Roomaan:

  • Liput nähtävyyksiin kannattaa ostaa netistä jo etukäteen, niin välttyy suuremmalta jonottamiselta nähtävyyksien luona!
  • Toukokuu oli ihanteellinen sään kannalta, oli lämmintä, mutta ei liian kuumaa.
  • Jos haluat lasilliselle tai syömään näköalan kanssa, suuntaa Hotelli Edenin kattoterasille! Auringonlasku Rooman yllä oli todella kaunis!

Auringonlasku Roomassa

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s