Upeaan uraan osallistuminen

Osallistuin viime viikolla ystäväni kanssa Ompeluseuran järjestämään Upea ura -tapahtumaan Helsingissä. En ollut aiemmin kyseiseen tapahtumaan osallistunut, mutta odotukset olivat korkealla suuren hypetyksen ja nimekkäiden puhujien ansiosta. Enkä joutunut pettymään! Ongelmaksi muodostui pikemminkin se, että keitä kaikkia ehtisi kuulemaan päivän aikana, kun luentoja oli kolmessa eri salissa ja lisäksi olisi voinut osallistua work shoppeihin.

Upea ura

Päädyin kuuntelemaan puhujia kahdelta ”linjalta”, jotka olivat Rakenna upea ura ja Upea työelämä. Ystäväni kuunteli pari esitystä myös kolmannesta vaihtoehdosta Tulevaisuuden työ.

Junani saapui valitettavasti Helsinkiin niin, että emme ehtineet kuulemaan kuin loput Accenturen pitämästä päivän startista, mutta se mitä kuulimme vaikutti oikein lupaavalta. Accenturen jälkeen lavalle hyppäsi ilopilleri Krista Launonen. Kristan teemana oli rohkeasti omalla tiellä ja hän kehotti tunnistamaan oman osaamisen, kääntämään poikkeavuudet, säröt sekä haavat voitoksi ja voimavaraksi.

Krista Launonen

Kysymyksiä, joita voi itselleen esittää unelmien tavoittelussa:

 • Minne olen menossa? Omalla uralla entä osaamisen suhteen?
 • Mikä on intohimoni?
 • Mikä kiinnostaa?
 • Mihin aiheeseen palaan?
 • Mitä osaan?
 • Mikä minua estää? Onko kyse syistä vai tekosyistä? Vai onko kyse kenties tiedostamattomista uskomuksista, jotka tulevat lapsuudenkokemuksista?
 • Mitä toivot ja pelkäät?
 • Kuinka suuri merkitys rahalla on?

Kristan jälkeen kuuntelin esitykset mentoroinnista ja ulkomailla työskentelystä. Molemmat ovat minua kiinnostavia aihepiirejä, mutta sen suurempia muistiinpanoja ei kummastakaan tullut tehtyä. Kamilla Sultanovan kommentti jäi jälkimmäisestä mieleen: ”Every time you move you have to reinvent yourself”. Mikä pitää kyllä täysin paikkansa! Joka kerta, kun olen muuttanut varsinkin ulkomaille, on alussa joutunut paiskimaan töitä, jotta tietää kuka sitä oikein on uudessa ympäristössä.

Iltapäivällä kuultiin henkilöbrändäyksestä, aivoista ja huijarisyndroomasta sekä pohdittiin hyvää elämää

Herkullisen vegelounaan jälkeen oli vuorossa Katja Presnal teemalla henkilöbrändäys ja somepresenssi. Katja kertoi oman tarinansa kolmen lapsen kotiäidistä markkinoinnin palkintoja voittavaksi uraleidiksi. Katja antoi vinkkejä siihen kuinka:

 • Rakentaa aito henkilöbrändi

Katja Presnal

 • Jakoi somevinkkejä ja

img_4012-e1528282651716.jpg

 • Kannusti uskomaan itseensä, jopa ennen kuin muut uskovat! Olemaan aito, sillä silloin sinuun luotetaan enemmän. Kertomaan tarinoita, sillä silloin jäät paremmin mieleen.

Katjan elämänohjeisiin kuului olennaisena osana muiden auttaminen, sillä hyvä tulee aina takaisin, ennemmin tai myöhemmin!

Somevinkeistä huijarisyndroomaan

Henkilöbrändäyksen maailmasta siirryimme kuulemaan huijasyndroomasta, josta kertoi Arja Parpala Essentiolta. Syitä huijarisyndrooman ovat Arjan mukaan:

 • Sokeus omalle osaamiselle – Taidot ovat hiljaisena tietona, jolloin osaamista ei tiedosta
 • Samanlaisuuden kuvitelma – Kuvitellaan, että kaikki muutkin osaa samat asiat
 • Negatiivisuusharha – Muistetaan 10:stä asiasta se ainut negatiivinen
 • Some-editoitu elämä – ”Kaikki muut…”
 • Asiantuntijatyön kupla – Ympärillä olevat ihmiset muodostavat kuplan
 • Tulevaisuuden epävarmuus

Vinkiksi Arjan antoi onnistumispäiväkirjan kirjoittamisen parin viikon ajan. Joka päivä tulisi kirjoittaa kolme aiempaa onnistumista aamulla ja illalla onnistumiset päivän ajalta. Parin viikon päästä voi kirjoituksista analysoida, että mitkä ovatkaan niitä omia vahvuusalueita, taitoja ja kykyjä, jotka saivat aikaan onnistumiset.

Kirsikkana kakun päällä Arja vinkkasi pitämään omaa WhatsApp-ryhmää ihan vaan itselleen, johon voi lisätä kaikkea kivaa ja kaunista. Kirjoja, joita haluaa lukea, kauniita asuntoja, kissavideoita, puutarhaideoita, leivontaohjeita.. mistä nyt kukakin tykkää ja tulee hyvälle tuulelle.

Palautumisen ja yhteen asiaan keskittymisen tärkeys

Arjan jälkeen kuulimme aivoista kasvatustieteen professori Minna Huotilaiselta. Minnan mukaan millään vuosikymmenellä ei ole sähelletty ja tehty virheitä, niin paljon kuin nyt. Syynä sähellykseen on mm. se, että kognitiivinen ergonomia on heikko; töissä koetaan jatkuvia keskeytyksiä, työtilat ovat huonot, työvälineet ovat puutteelliset ja työjärjestelyissä on puutteita.

Minna muistutti palautumisen tärkeydestä, vaikka hyvä flow olisikin päällä. Työflown ja työuupumuksen välillä on vain hiuksen hieno ero. Jos et muista liikkua, ottaa aikaa perheelle ja kavereille, haastaa aivoja vaikka hyvällä kirjalla tai espanjan tunnilla, niin uuvut ennen pitkää. Jokaisella on omat tapansa palautua, kaikille ei sovi monimutkaiset tanssitunnit tai rankat spinningit, palautumista voi tapahtua myös kevyellä koiralenkillä tai hömppäsarjoja tv:stä tuijotellen! Etsi siis omat tapasi.

img_4021-e1528282899107.jpg

Hyvän elämän pohdintoja

Minnan jälkeen eteemme saapui keijukaismainen Maaret Kallio. En ollut aiemmin ollut kuuntelemassa Maaretin luentoja, mutta olin nähnyt hänet televisiossa ja lukenut joitakin Helsingin Sanomien artikkeleita. Jonkinlainen ennakkoasenne tulevaa puolituntista kohtaan oli siis olemassa, mutta eihän se sitten (tietenkään) täysin pitänyt paikkaansa.

Maaret Kallio

Maaret alkoi puhumaan omalla rauhallisella tyylillään ja kun aikaa oli kulunut ehkä viisi minuuttia, laskeutui saliin hiljaisuus ja rauhallisuus. Rauhoittuminen tapahtui Laskeudun. kalvon myötä, jolla hän kehotti kaikkia olemaan enemmän läsnä, sekä ajatuksien kanssa että koko keholla. Kummasti itselläkin laskeutui puhelin siinä vaiheessa syliin ja jäi kuva ottamatta. Jokin Maaretin olemuksessa ja läsnäolossa oli todella vangitsevaa.

Pääteemana Maaretilla oli oman hyvän elämän pohtiminen:
– Kuka ja mikä on minulle tärkeää?
– Mitä minulle on hyvä elämä?
ja muistutus siitä, että teot ratkaisevat!

Maaret kertoi, että omaa mieltä pitää ohjata hyvän äärelle. Aivot poimivat helposti aina sen negatiivisen asian päällimmäiseksi. Mieltä voi kuitenkin jumpata huomaamaan paremmin hyvät asiat ja sivuuttamaan negatiivisuudet. Mieli on kuin pullataikina, siihen tulee pieni kuoppa painaessa, mutta se kyllä ponkaisee takaisin paikoilleen hetken kuluttua. Trendisana resilienssi liittyy tähän eli kyseessä on mielen selviytymis- ja sopeutumiskyky. Pullataikina havainnollistajana oli oikein oivaltavaa! Vinkkinä mielen harjoittamiseen Maaret kertoi omasta sivustostaan, josta löytyy äänitteitä treeneihin.

Päivästä jäi paljon hyviä vinkkejä mieleen, niin someen kuin ylipäätänsä elämän hallintaan ja unelmien tavoitteluun. Jos ja kun Upea ura järjestetään ensi vuonna, olen varmasti menossa ja suosittelen sinullekin! Olitko mukana tänä vuonna? Mitä asioita sinulle jäi mieleen?

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s