Pikaleipäset pannulla

Tapahtui eräänä iltana, talossa pellon laidalla. Pienin talon asukkaista oli kovin kovin nälkäinen, eikä puuro saati kuiva ruisleipä kelvannut. Pieni huuteli pöydän äärestä paikaltaan ”karjalanpiirakkaaaaa ja karkkiaaaa!” Moisia tarjoiltavia ei talosta löytynyt, eivätkä toiset olisi sopinut iltapalaksikaan, joten mamma päätti leipasta pikaleipäset. Resepti löytyy alta vastaavia hätätapauksia varten. Kannattaa tehdä tuplasatsi, jos pöydässä on monta nälkäistä tyyppiä!

2 dl vehnäjauhoja tai muita jauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 rkl sulatettua voita
1 dl piimää / maustamatonta jugurttia / kermaviiliä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi sekä piimä, sekoita tasaiseksi. Muotoile kaksi isoa pyöreää leipästä tai neljä pienempää. Paista voissa pannulla noin minuutti per puoli riippuen leipäsen paksuudesta ja tarjoa esimerkiksi voin ja juuston kanssa nälkäisille kanssaeläjille.

Pikaleipäset pannulla

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s