Herkkuja aurinkoisessa Roomassa

Olin ystäväni kanssa Roomassa viime viikolla keskiviikosta lauantaihin ja yksi reissun ehdottomista kohokohdista olivat lukuisat ravintolakäynnit! Italialaiset osaavat tehdä yksinkertaisista aineksista herkullista suussa sulavaa ruokaa. Motto tuntuu olevan, että mitä vähemmän ruoassa on raaka-aineita, sitä parempaa se on.

Roomassa oli lämmintä, joka päivä noin +22-24 astetta, joten juomaa kului monessa muodossa. Ruokajuomina ja muutenkin, paljon vettä, proseccoa, rossinia (mansikkasosetta ja proseccoa, tätä kannattaa testata!) sekä kuvassakin olevaa Aperollia. Aperol soodalla maistui harvinaisen virkistävältä helteisenä päivänä, kun olimme shoppailleet ahkerasti Via Cola di Rienzolla.

Aperol soodallaSienipizza, artisokkapizza sekä tomaattisalaatti

Yksi roomalaisten suosikki raaka-aineista tuntui olevan latva-artisokka. Maistoimme sitä pizzassa, jossa se oli todellista herkkua sekä salaatissa, jota on kyllä pakko testata myös kotona! Salaatista minun ei valitettavasti tullut otettua kuvaa, koska sen saapuminen kesti todella kauan ja nälkä oli kova, kun se vihdoin saapui. Mutta se oli toteutettu leikkaamalla suikaleiksi raaka tai vain pikaiseen kiehautettu latva-artisokka ja mausteena oli öljyinen kastike; raikasta ja rouskuvaa!

Pastat eri muodoissaan tuli testattua moneen otteeseen. Ricottajuustolla täytetyt raviolit basilika-tomaattikastikkeessa oli yksi matkan suosikeista! Jälleen kerran yksinkertaiset raaka-aineet, mutta aivan täydellistä! Annos näyttää pieneltä, mutta riitti oikein hyvin lounaaksi, varsinkin kun otti jälkiruoaksi tiramisun 😉

Ravioli

Tiramisu
Tiramisu ja vahva espresso, perfetto!
Raikas kirsikkajäätelö kauniissa Trasteveressa

Jälkiruoaksi maistelimme paikallista jäätelöä, jota myydään melkein joka kadun kulmassa sekä monia muita herkkuja, kuten suklaa-kookos-appelsiinikakkua, tiramisua (kuva ylempänä), pannacottaa.. Limoncelloa unohtamatta! Onneksi kävelimme joka päivä noin 20’000 askelta, joten jälkiruoat tuli kulutettua saman päivän aikana. Roomassa kaikki nähtävyydet ovat sopivasti kävelyetäisyydellä ja jalan näkeekin enemmän kuin autossa matkatessa.

Nähtävyyksistä kirjoitan toisella kertaa oman juttunsa tai useamman, koska nähtävää Roomassa riitti! Arrivederci!

Cin cin!
Advertisement

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s