LinkedInissä terävöityminen

Osallistuin maaliskuussa Sani Leinon sosiaalisen myynnin koulutukseen Hämeenlinnassa. Koulutuksen järjesti Suomen Ekonomit ja paikalla oli eri ikäisiä ekonomeja nelisenkymmentä kappaletta, neljältä eri paikkakunnalta. Alkuun tuntui, että eihän näissä asioissa ole mitään uutta ja pohdinkin, että johtuiko ajatukseni siitä, että jouduin lähtemään hieman etuajassa koulutuksesta pois. Mutta nyt täytyy myöntää, että jokin klikkaus pääsi illan aikana päässä tapahtumaan, sillä olen terävöitynyt LinkedInissä ja jonkin verran myös Twitterissä (pääpaino on kuitenkin LinkedInissä). Olen pyrkinyt julkaisemaan jotain LinkedInissä kerran viikossa, tykkäilemään ja kommentoimaan muiden sisältöä sekä verkostoitumaan mielenkiintoisten ihmisten kanssa.

Kynät

LinkedIn on mielestäni muuttunut ilmapiiriltään positiiviseen suuntaan viimeisen vuoden aikana ja julkaisemisen kynnys on nykyään matalampi. Vielä vuosi sitten olivat julkaisut, ainakin minun seinällä, enemmän omien työnantajien blogien uudelleen julkaisua ja ”virallista tönöttämistä” kuin nyt. En toki tarkoita, että LinkedInissä pitäisi julkaista samaa höttöä kuin Facebookissa, mutta on hienoa, että persoonat julkaisujen takana tulee enemmän esille ja kommentoinnin kynnys on matalampi.

Aktivoitumiseni jälkeen olen saanut jo reilun sata uutta ihmistä verkostooni, löytänyt mielenkiintoisia työpaikkoja, joihin olen voinut hakea sekä saanut verkostosta ehdotuksia sopivista työpaikoista. Ei hassummin parin kuukauden aktiiviselta pätkältä! Positiiviset tulokset kannustavat jatkamaan samalla tiellä, ehkä jopa hieman aktiivisempana.

Tärkeimmät opit Sanin maaliskuisesta koulutuksesta kiteytyy mielestäni hyvin hänen oheiseen kalvoon:

  • osoita, että olet oman alasi asiantuntija
  • kommentoi ja kannusta ihmisiä
  • älä yritä pakko myydä, ihmiset tulevat kyllä luoksesi, kun osoitat olevasi luotettava ja osaavasi oman kenttäsi ja
  • vahvista omaa verkostoasi eri alojen asiantuntijoilla.

Tukipilarit sosmyynnissä

Mikäli haluat verkostoitua kanssani, laita minulle kutsu viestin kera LinkedIniin tai seuraa Twitterissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s